Bereid je hier voor op jouw wijnexamen!

Volg je momenteel een wijncursus of heb je deze inmiddels afgerond?
Test hier jouw wijnkennis en kijk of je klaar bent voor het SDEN wijnexamen.

Aanbieding wijnexamens SDEN 2

Waarom Wijnexamentraining?

De oefenvragen in de wijnexamentraining zijn gebaseerd op de toetsmatrijzen van de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN).

In de vragen zijn de volgende belangrijkste hoofdthema’s verwerkt:

  • De druif
  • Wijnbouw
  • Wijnbereiding
  • Wijngebieden
  • Wet- en regelgeving
  • Proeven en behandelen van wijn

De Beste Leermethode!​

Door het beantwoorden van de oefenvragen test jij je opgedane wijnkennis. Studenten die hun kennis testen met oefenvragen halen over het algemeen hogere cijfers. Oefenvragen helpen je namelijk een onderwerp sneller en beter te leren onthouden. Na het afronden van de wijnexamentraining is de kans dus groot dat jij zal slagen voor jouw wijnexamen.

De vragen in de oefenomgeving zijn gebundeld tot oefenexamens.
Elk oefenexamen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Daarnaast krijg je na het afronden van elk examen te zien welke vragen je goed of fout hebt beantwoord. Bij sommige vragen staat ook nog een extra uitleg indien je de vraag fout had beantwoord. Hierdoor krijg je goed inzichtelijk welke leerstof je al goed beheerst en waar je je verder nog in moet verdiepen.

Wijngaard met een tros blauwe druiven met de zon op de achtergrond

SDEN 2 Oefenexamens

Ga je binnenkort examen doen? Bereid je dan goed voor met de SDEN 2 wijnexamentraining en beantwoord meer dan 200 vragen over wijnbouw, wijnbereiding, wijngebieden, druivensoorten en andere onderwerpen die terugkomen in het officiële wijnexamen.

De oefenexamens zijn met zorg samengesteld en sluiten aan bij de exameneisen van het SDEN. Heb je een vraag fout beantwoord? Gebruik dan je studieboek of het internet om meer informatie over dit onderwerp te vinden. Zo verbreed je direct je wijnkennis over het onderwerp van de vraag.

SDEN 3 Oefenexamens

Het niveau van het SDEN 3 examen ligt een stuk hoger dan niveau 2. Waar je bij niveau 2 bijvoorbeeld moet weten waar de Côtes de Beaune ligt moet je bij niveau 3 weten welke herkomstbenamingen er in de Côtes de Beaune liggen (zoals Meursault en Chassagne-Montrachet).

In de SDEN 3 wijnexamentraining vind je meer dan 300 vragen over wijnstreken, subregio’s, herkomstbenamingen, druivenrassen, begrippen, wijnetiketten en andere relevante vragen. Het is de ideale voorbereiding op het examen.

Volg een Wijncursus

Ben je nog op zoek naar een goede wijncursus? Het Wijninstituut is gespecialiseerd in het verzorgen van wijncursussen. Kijk op de website voor een overzicht van de startdata en locaties.

Studeer

Er zijn meerdere studieboeken beschikbaar om je wijnkennis te verbreden zoals “Opstap naar de wijn” en “Ik weet meer van wijn”. Bij Wijnklas bestel je een mooie huiswerk-wijnbox om het proeven te oefenen.

Test je Wijnkennis

In de wijnexamentraining op deze website vind je honderden oefenvragen om je klaar te stomen voor het officiële SDEN wijnexamen. 

Doe Examen

Heb je alle oefenexamens van de wijnexamentraining behaald?
Dan ben je klaar voor het examen.
Je kunt je inschrijven voor het wijnexamen bij het Wijninstituut of de Wijnacademie.

Wijnexamentraining ervaringen

Wijnkennis uitgebreid

Rated 5 out of 5
10 april 2023

Ik heb de oefenvragen voor SDEN 3 gemaakt en heb daardoor mijn wijnkennnis een stukje uitgebreid. De module met de wijnetiketten is een leuke toevoeging, misschien dat hier nog meer vragen over gemaakt kunnen worden.

H. Dijkstra