Over Wijnexamentraining

Wijnkennis verbreden

De website wijnexamentraining.nl is gemaakt voor studenten die een wijncursus volgen of al hebben afgerond en hun wijnkennis willen testen om te kijken of ze klaar zijn voor het officiële wijnexamen.

Als wijnliefhebber wil je graag zoveel mogelijk te weten komen over de wereld van wijn. Het is een onderwerp waar je nooit over bent uitgeleerd. Deze website helpt jouw wijnkennis te verbreden door middel van oefenvragen over de belangrijkste thema’s in de wereld van wijn. De vragen in de wijnexamentraining zijn gebaseerd op de toetsmatrijzen van SDEN. 

Wat is SDEN?

SDEN staat voor Stichting Dranken Examens en Normering. De SDEN ontwikkelt de officiële wijnexamens in Nederland op vijf verschillende niveau’s.

SDEN 1 – Wijnvignet
SDEN 2 – Wijnoorkonde
SDEN 3 – Wijnbrevet
SDEN 4 – Vinoloog
SDEN 5 – Magister Vini

De examentraining op deze website focust zich op SDEN 2 en SDEN 3.
Meer informatie over de examens en normering vind je op de website van SDEN.

Vinologenopleiding

Ook voor studenten van de Wijnacademie die de vinologenopleiding volgen of willen volgen is deze examentraining zeer handig. De vinologenopleiding omvat namelijk ook de onderdelen van de lagere niveaus. Door jouw kennis te testen blijft de theorie die je hebt geleerd beter hangen. Daarnaast kan het examen SDEN 4 alleen worden aangevraagd als men het Wijnbrevet heeft gehaald.

Vragen?

Heb je vragen over deze website, de oefenvragen of een andere vraag of opmerking?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bedrijfsgegevens

Wijnexamentraining
Roggeveenstraat 76, 2518 TR Den Haag
info@wijnexamentraining.nl
KVK-nummer 86572377
BTW-ID NL004275547B50

Wijnglas met klotsende rode wijn