Vind een wijncursus bij jouw in de buurt!

Ben je op zoek naar een wijncursus bij jouw in de buurt? Gebruik dan de interactieve kaart om een cursuslocatie bij jou in de buurt te vinden.
Op deze overzichtelijke kaart kan je direct zien wie er bij jou in de regio een SDEN wijncursus aanbiedt. 

De meeste locaties bieden een SDEN 2 of SDEN 3 cursus aan, maar bij sommigen kan je bijvoorbeeld ook een cursus wijn-spijs combinaties of een wijnproeverij organiseren.

Klik op de locatie in de kaart voor meer informatie.

Door een wijncursus te volgen, investeer je in jezelf en ontwikkel je een vaardigheid die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Je leert over de geschiedenis van wijn, de verschillende druivensoorten, wijnproductie en -opslag en nog veel meer. Je krijgt ook de kans om verschillende wijnen te proeven en te leren hoe je  aroma’s en smaken kunt herkennen en waarderen.

Een wijncursus biedt meer dan alleen kennis en proeven. Het is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde passie voor wijn delen. Bovendien kan het volgen van een wijncursus je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen bij het kiezen van wijnen in restaurants of in een wijnwinkel. Wie weet, misschien word je zelfs een professionele sommelier!

Wat kost een wijncursus?

De prijs voor een wijncursus is afhankelijk van het soort cursus dat je kiest.

Wil je een basis wijncursus volgen, dan is SDEN 1 Wijnvignet een goede optie. De kosten voor deze wijncursus liggen gemiddeld tussen de 130 en 140 euro incl. lesboek. In 2 avonden leer je over druivenrassen, het wijnetiket, het wijnbereidingsproces en de belangrijkste wijnproducerende landen.

Als je deze basiskennis al beheerst kan je kiezen voor een SDEN 2 Wijnoorkonde cursus. De kosten voor deze wijncursus liggen gemiddeld tussen de 300 en 325 euro excl. lesboek. In 5 avonden leer je meer over wijngebieden, wijnstijlen herkennen, wijnwetgeving en wijn & spijs combinaties.

Voor echte wijnliefhebbers en wijnprofessionals is er de cursus SDEN 3 Wijnbrevet. De kosten voor deze wijncursus liggen gemiddeld tussen de 520 en 540 euro excl. lesboek. In 8 of 9 avonden wordt uitgebreid ingegaan op wijnbouw, klimaat, specifieke wijnstreken met bijbehorende druivenrassen, het beoordelen van wijn, begrippen en nog veel meer.

Op de website van het SDEN staat de toetswijzer met meer informatie over de onderwerpen per SDEN niveau.

Twijfel je op welk niveau je zit? Beantwoord hier de gratis oefenvragen en test jouw kennis!

Wijncursus wijn inschenken